69-Т "Основи агрономії" РОСЛИННИЦТВО ОСНОВИ НАСІННЄЗНАВСТВА Поняття про біохімічні властивості насіння Насіння в ботанічному розумінні – це утворення, які розвиваються з насіннєвих зачатків після запліднення квіток і містять зародок та запасні поживні речовини для нього. Насіння є органом розмноження рослин. Багато сільськогосподарських культур розмножуються не лише насінням, а й плодами та вегетативними органами. Тому, поняття “насіння” в ботанічному і господарському розумінні не завжди збігаються. Із господарського погляду насінням називають будь-які органи рослини, які використовують для її розмноження. Це 211 власне насіння (у зернобобових культур, льону), плоди (у зернових хлібних культур, соняшнику, конопель), супліддя (у буряків), частини суцвіть (колоски лисохвоста), вегетативні частини (бульби в картоплі, топінамбуру, кореневища у м’яти, цибулини в цибулі, часнику) тощо. Вибір технологічних процесів очищення і сівби насіння зумовлюється певними морфологі...
Комментарии
Отправить комментарий